Traditionell ljusvandring 12 dec.

Nu när vi närmar oss årets mörkaste tid vill vi locka med två saker som kanske kan lysa upp tillvaron en smula:

Lördagen den 12 december anordnar Skebobruks kulturförening, i samarbete med Skebobruks Museiförening och Skebo Herrgård, vår traditionella ljusvandring. Mellan klockan 15 och 17 kan man vandra en marschall-upplyst slinga i "centrala" Skebo. Den ser ut så här: Puben - Skebo Herrgård - Brobyvägen - Åbrinken - Järnvägsbron - Nya bron - Muséet - Herrgårdsbron - Puben. 

Vi kan starta var vi vill längs slingan, vi kan gå när vi vill (mellan 15 och 17) och vi kan välja åt vilket håll vi vill gå. Vid puben finns ett möjligt stopp, likaså vid Herrgården. Museiföreningen serverar glögg och korv vid nya bron samt informerar om sina pågående och kommande projekt.

Alla är hjärtligt välkomna! Tänk på att hålla avstånd, undvika samlingar och respektera coronarestriktionerna. På så sätt kan vi genomföra en vacker och säker ljusvandring.

Lördagen den 19 december hälsar vi alla välkomna att deltaga i en livestreamad pubkväll. Klockan 20.00 kör vi igång. Det blir musik i olika former med Malin Berglund och Rolf Hedin, Anders Engström och Leif Östling, Berit Hasselgärde och Gunnar Persson samt Martina Jordan. Dessutom kommer Dag Krafft att inviga vår nya instrumentsamling. Vi gör det här för att visa att kulturen lever, men också för att försöka dra in lite kosing till kulturföreningen. Så var beredda att swisha! Sändningen sker via Skebopubens Facebooksida.

Inga kommentarer: