NYHET! Följ oss via vårat "NYHETSBREV" Anmäl din e-post här!

Sommaren är underbar?

Enligt meteorologerna börjar sommaren när dygnsmedel-
temperaturen är över tio grader, så nu är sommaren äntligen här.
Tid för målning, gräsklippning, rensa ogräs, svidande solbränna, mygg, sitta i varma bilar, trängas i affärer o.s.v. Allt ska man hinna med och en sak är säker..
Det är inte gratis, semesterpengarna rinner ur pluskan likt vattnet i Niagarafallen. Sen ska man ju passa på att umgås med alla vänner, sitta på den nya altanen inmundiga något delikat grillat från den dyra gasolgrillen man så länge spanat på, lite exklusiva drycker bör man ju ha så det hela så att säga ”gifter sig” låter bra va?
Dagen efter är den bekant? Jojomän, har man överhuvudtaget tid att känna sig risig? Nä… iväg och bada (sova på stranden) eller sätta sig på åklipparn kanske (köra in i skuggan och ta sig en tupplur), rensa ogräs i grusgången liggande på mage kan ju funka såna dagar, alla har väl sina trix.
En annan stor kostnad på sommarn är ju all bensin och för att inte tala om reparationer ”huvva!” ……
Gräsklipparn pajar, båtmotorn likaså, ny tråd till trimmern, bilen ska ses över innan semesterresan då man upptäcker att dom där däcken är min frisyr typ.
Nåja allt är inte pengar, det finns ju annat obehag.
Insekter! Gud var inte god när han skapade ett sånt fanstyg som skogspilt (ett annat namn för fästingar). Mygg ett ohyra som kan innebära både klåda och sömnlöshet. Sen getingarna de mest ondskefulla av dom alla enligt min egen gumma, dom ska dö! Ryter hon med flugsmällan i hand.

Och akuten sen, den är inte gratis. Där hamnar man väl förr eller senare med ett fiskedrag i näsan eller kanske ett illvilligt bett från någon av de arter som så rikligt frodas i värmen, många orsaker finns det.
För att precisera lite mer hur min sommar ter sig så ska jag måla hus, snickra altan och skärma av planteringshörnan med tak ock skärmväggar, plantera och så i landen m.m. Arbete, arbete och åter arbete dag in och dag ut, och detta skapar stress för att sommarjäveln är ju så förbannat kort man hinner ju för helvete inte med allt fanstyg!!! (den som är känslig kan ersätta ederna med ett litet ”Piip!”)
Jag skulle nog kunna skriva mycket mer än så här men nöjer mig med detta och avslutar med att ställa mig frågan:
Är sommaren så underbar egentligen?

Inga kommentarer: