NYHET! Följ oss via vårat "NYHETSBREV" Anmäl din e-post här!

Skebomästerskap i Wordfeud

Välkommen till Ordfejd i Skebopuben Lördagen 25 februari, kom i tid spelet startar 21.00.
Borde det inte bli rätt kul med en turnering i Wordfeud ?

Tanken är så här:
1. Vi delar in alla deltagare i grupper om 3. De tre i gruppen spelar på telefon wordfeud mot varandra simultant. I gruppen pågår alltså samtidigt tre spel. Den i gruppen som vinner flest av de tre spelen går vidare i turneringen. Vinner de tre var sin match går den med högsta sammanlagda poängen vidare.

2. Om vi nu startade med fyra grupper med tre i varje, har vi fyra spelare som går vidare till två grupper med två personer i varje – en semifinal. Den spelas också på telefon. De två vinnarna går vidare till final.

3. Finalen spelas på det klassiska alfapetbrädet. Då kan vi övriga följa spelet och utropa ölrusigt (nåja) stöd till kombattanterna. Nej, förresten de får inte störas, scrabble (som spelet också heter) är för allvarligt för sånt.
4. På telefonens wordfeudapp finns olika spelplaner. I denna turnering kommer vi att använda ”strict” och ”standard” i gruppspelen och de traditionella reglerna för alfapet i finalen, dvs grundformer av ord i Svenska Akademins OrdLista (SAOL).

5. Vi kommer inte att ha tidsbegränsning vid drag.

6. Det är ju pubkväll, så medlemskap i Skebobruks Kulturförening är ofrånkomligt. Deltagandet i turneringen kostar 20 kr. Finalisterna kommer inte att lämna stället lottlösa.

Tänk om det kommer massor med folk? Då får vi inrätta oss efter detta i gruppspelet. Nå´n kanske tänker att man borde kunna delta per telefon om man är utanför puben . Två invändningar: Dels kan man då använda otillåtna hjälpmedel (wordfeudfuskare finns) , dels kan man ju inte spela final om man inte är på plats.
Lars Östman

Inga kommentarer: