NYHET! Följ oss via vårat "NYHETSBREV" Anmäl din e-post här!

Triple Troubadours i Skebo 27 oktober

Triple Troubadours i Skebopuben.Lördagen den 27 oktober Kl. 21.00
bemannas scenen av Chet O'Keefe, Joe Nolan och Johan Örjansson, som tillsammans bjuder på en spännande singer/songwriterkväll.
Detta är den första i en serie av tre musikkvällar där vi samarbetar med Rootsy Live Inträde 120 kr.

Köp vårt Festivalpass: 300 kr så gäller detta även för Shurman och Bob Woodruff den 3/11 samt Blaze Foley-filmen och Gurf Morlix den 10/11. 

Välkomna! Rolf

Här kommer mer information om Triple Troubadours: 
Triple Troubadours är ett nytt grepp från Rootsy Live för att kunna möta all talang vi upptäcker och som ger dessa chansen att möta en ny publik. Vi kommer minst en gång om året välja ut 3 stycken singer/songwriters och skicka dom på gemensam turné. Allra helst önskar vi en mix av kön, nationalitet och stil. Tillsammans intar dom scénen och delar solidariskt på låtarna. Ingen show kommer bli den andra lik och tillsammans hoppas vi artisterna skapar en oefterhärmlig och unik konsertupplevelse. Publiken ska känna att det här inte kan ses igen. Först ut är tre helaktuella, originella och fenomala artister. Chet O´Keefe (US), Joe Nolan (C) och Johan Örjansson (S) kommer göra hösten betydligt lättare för många.

Chet O’Keefe, Joe Nolan och Johan Örjansson tillsammans på scen. De kommer att turas om att sjunga, och ibland lirar de allihop. Ett nytt spännande koncept från kulturfenomenet Rootsy.

Chet O´Keefe är en klassisk amerikansk singer/songwriter. Empatin, de ljuva melodierna och humorn känns och låter ibland väldigt mycket John Prine och Guy Clark. Nerven, sorgen och melankolin andas Townes Van Zandt. Det är ingen tillfällighet att det är en fjärde mästare som fick oss att lyssna och sa att Chet var hans absoluta favorit. Otis Gibbs är både ett stort fan och en nära vän. De har samma förmåga att spegla det anonyma Amerika som de flesta lever och andas. Chet O´Keefes sånger är en kärleksförklaring till det anspråkslösa folket. De som utan större krav men med allehanda mänskliga defekter får det att fungera.

Joe Nolan har släppt en fantstisk skiva. »Goodbye Cinderella« är inspelad i Nashville med den mästerlige gitarristen och producenten Colin Linden som lots i de okända farvattnen. I musikerlistan hittar vi även namn som Spooner Oldham (Bob Dylan, Aretha Franklin och Neil Young) på keyboards, Charlie McCoy (Bob Dylan, Elvis, Simon & Garfunkel) på munspel, Dave Roe (Johnny Cash, John Mellencamp) på kontrabas, Chris Donahue (Emmylou Harris, Robert Plant) på elbas och Bryan Owings (Emmylou Harris, Tony Joe White, Delbert McClinton) på trummor. Spelade in gjorde John Whynot (Blue Rodeo, Loreena McKennitt). Kort sagt en laguppställning av erfarna, briljanta och i vissa fall direkt legendariska musiker som skulle kunna skrämma slag på vilken oerfaren singer/songwriter som helst. Joe Nolan kommer från Calgary i Kanada och är 21 år. Och han verkar inte ha blivit det minsta ‘star struck’. »Goodbye Cinderella« är en på alla vis imponerande platta.

Johan Örjansson det är dags för ännu fler att upptäcka honom! Under turnén i våras med Israel Nash Gripka bokstavligen knockade han publiken i Sverige och Norge med sitt kompletta artisteri. För många blev det en chock att denna fullfjädrade sångare och låtskrivare bevarats som hemlighet för nästan alla utanför Halland. Nu står dörren vidöppen för Johan Örjansson, som utan tvekan förtjänar sitt rykte som en fantastisk live- och skivartist.

Inga kommentarer: