NYHET! Följ oss via vårat "NYHETSBREV" Anmäl din e-post här!

En angelägen insamling

Vinterkläder, spel och böcker till flyktingarna på Skebo Herrgård

Skebo Herrgårds vintergäster har med livet som insats flytt från Syrien, Eritrea och andra sydliga oroshärdar. De har nyligen kommit till Sverige och många bär fortfarande samma kläder som de hade hemma. De saknar med andra ord allt som krävs för ett normalt svenskt vinterliv.

Alla sorters varma kläder: vantar, mössor, varmtröjor, jackor, vinterskor, strumpor för män, kvinnor och barn – allt saknas. Tofflor, koftor och filtar, många fryser i rummen trots elementen. Det finns sju barn 2-12 år, resten är vuxna och ungdomar födda på 80- och 90-talet. Gosedjur och leksaker. spel - schackspel, brädspel, pussel, kortlekar – och böcker och tidningar på engelska (många kan läsa engelska). Allt som kan bidra till meningsfull sysselsättning och tidsfördriv skulle vara mer än välkommet.

Vi som är Skebo Herrgårds grannar har möjlighet att göra en viktig – och snabb - hjälpinsats.
Låt oss gå igenom garderober och vindsutrymmen och plocka fram gamla vinterkläder och skor/pjäxor/stövlar, utrustning för spel och sport etc och lämna dem till Annika på Skebo Herrgård (mobil 0733-795035). Kassar med kläder och annat kan också lämnas i Din-X-butiken. 

Med varma hälsningar
Skebobruks Kulturförening
Skebobruks Museiförening
Skebobruksgatans Samegendomsförening

Inga kommentarer: