NYHET! Följ oss via vårat "NYHETSBREV" Anmäl din e-post här!

20 sept HELLSINGLAND UNDERGROUND

20 september Hellsingland Underground rockar loss
Med rötterna I rock, blues och hårdrock tar Hellsingland Underground med oss på en musikalisk resa vi sällan upplevt förr.
Vi öppnar 20.00 spelningen startar ca 21. Biljetten kostar 120 kr. Tyvärr har Schebogrillen stängt på obestämd tid så möjligheten att köpa biljett eller medlemskap går endast att göra på nätet via Upplev Roslagen här på vår hemsida. 
Vi återkommer så fort vi kan hitta en lösning

Välkommen / Skebobruks Kulturförening.

Så här skriver ROOTSY på sin hemsida:
Hellsingland Underground
Man kan komma långt med en cowboyhatt, ovårdat skägg och bonnig estetik som flirtar med glesbygden. Till Ljusdal i norra Hälsingland ungefär. För det är precis vad Hellsingland Underground med Charlie Granberg i spetsen gör när de hyllar sin hembygd förbehållningslöst på samma sätt som Lynyrd Skynyrd gjorde i sin »Sweet Home Alabama« i nummer som »Northern Country Boy« och »Ljusnan Riverside Jam«. 

Just den typen av sydstatsrock som Lynyrd Skynyrd och Allman Brohters Band står för präglar den här fina debuten. Charlie Granberg kallar musiken för northern rock, en nordisk variant av den amerikanska sydstatsrocken. Med ringande kompgitarrer, piano och orgel långt fram i ljudbilden, lagom distade gitarrsolon och fin sång utan krusiduller i en räcka välskrivna låtar. Det här bra – så inåt Hälsingland (förlåt…).

Inga kommentarer: