NYHET! Följ oss via vårat "NYHETSBREV" Anmäl din e-post här!

Wasa Express 22 Nov.

Wasa Express
Som levererar progg, rock och jazz i en salig blandning, spelar på Skebopuben nu på lördag den 22 november med start kl. 21.00
120 kr kostar biljetten.

Alltsedan starten i mitten av 70-talet har gruppen producerat kvalitativ musik, men också stått för oväntade galna upptåg (se mer på http://www.wasaexpress.net/wasastory.html)

En spelning med Wasa Express är därför alltid ett äventyr. När gruppen senast spelade i Skebobruk blev publiken begeistrad och förtjusningen var uppenbarligen ömsesidig. Wasa Express ville tillbaka. I våras var det meningen att man skulle spela i Skebo, men då blev en medlem i bandet allvarligt sjuk, så den spelningen blev inställd. Nu är dock ordningen återställd och Wasa Express mönstrar sin ordinarie uppsättning.

Genom åren har flera personbyten skett, men sedan millennieskiftet består Wasa Express av Kjell Allinger (orgel), Bo Hallgren (keyboard), Thomas Berglund (gitarr), Uffe Börjesson (gitarr och sång), Åke Eriksson (trummor), Per Tjernberg (slagverk) och så Hallstaviks egen Per Bruun (bas). Bandet gav ut sin första LP 1977. Den hette kort och gott ”Wasa Express”. Den följdes av ”Till attack” året därpå. Under den här tiden var Wasa Express ett av Sveriges populäraste liveband med spektakulära framträdanden. ”Psychedelic jazz trance” kom 2004 och följdes av ”Wasa Express goes to Hollywood” 2006.
Tre år senare kom ”OS 2032”, där de föreslår att OS ska gå i Stockholm just det året. De har även spelat in OS-låten! Bara en sån sak… Kom och lyssna!Boka biljett här


Inga kommentarer: