NYHET! Följ oss via vårat "NYHETSBREV" Anmäl din e-post här!

Dags för Sommarnattens toner‏


Välkomna till årets upplaga av musikfestivalen Sommarnattens toner.
Den går av stapeln i Skebobruk den 17-19 juli. 


Spelplats är som vanligt Orangeriet. Där äger två konserter rum varje dag, den första klockan 15.00 och den sena klockan 19.30.
Programmet kan ni se nedan.

Vill du vara garanterad plats köper du i förväg till ordinarie pris www.sommarnattenstoner.se
eller i vår entré vid Orangeriet.

Men för dig som är medlem i Skebobruks Kulturförening finns möjlighet till kraftigt rabatterade biljettpriser. Så om du däremot har is i magen kan du komma till Orangeriet och, i mån av plats och vid uppvisande av medlemskort, köpa biljett för halva priset, alltså 100 kr per konsert. Rena fyndet!!!

Skebobruks kulturförening står som arrangör och vår huvuduppgift är att se till att publiken får ut maximalt av sitt besök i Skebo. Vid Orangeriet sker biljettförsäljning, servering av lättare mat, vin, öl och andra drycker. Vi har även en VIP-hörna för sponsorer, annonsörer m. fl.

I Smedjan finns en konstutställning med tavlor av Britt Åman, bosatt i Skebobruk. Där serveras också mat, fika mm.

I Puben håller festivalens konstnärlige ledare David Lampel varje dag en Musiklektion kl. 17.30 relaterad till just den dagens konserter. Denna är gratis!

Som om inte detta vore nog, så har vi också den tradtionella UTKLÄDNINGSFESTEN på lördagskvällen den 18 juli. Då samlas vi vid Allén kl. 20.00 och går sen genom samhället till levande musik och stannar till för en svängom då och då. Ställ upp och bevara och utveckla denna tradition! Kom utklädd!

Vänliga sommarhälsningar

Program

Sommarnattens toner 2015
17-19 juli Skebo bruk, orangeriet

Fredag 17 / 7 15.00
Charlotte Hellenkant, mezzosopran och Marie-Josèphe Jude, piano
Program : Berlioz, Schubert, Stenhammar och Chopin.
Hon är en av Sveriges mest framstående mezzosopraner och har framträtt på de största operascenerna i världen som t.ex Metropolitan, Deutsche Oper och  Glyndebourne i samarbete med dirigenter som Gustavo Dudamel, Esa-Pekka Salonen och Paavo Järvi. Hon ackompanjeras här av  Marie-Josèphe Jude, en av Frankrikes mest uppskattade pianister, som även kommer att framföra några solostycken för piano.

Fredag 17 / 7 19.30
Laurent Cabasso, piano
Program : Debussy, Ravel och Prokofiev : “Musikaliska bilder”
En pianoafton som ger oss några smakprov av fransk impressionism samt dess inflytande på rysk musik vid sekelskiftet. Vi får höra hur musiken kan uttrycka olika situationer, naturfenomen eller sinnesstämningar. Detta är en  repertoar i vilken denne mycket uppmärksammade  franske pianist har rönt stora framgångar både på CD och konsert över hela världen. Han gör sitt första besök i Sverige.

Lördag 18 / 7 15.00
Lisa Rydberg, violin och Gunnar Idenstam, harmonium
Program : “Bach på svenska”
Vi får här höra mycket originella framföranden av Bachs musik, som konfronteras med svensk folkmusik i svängiga och nydanande tolkningar. Här möts fiol och tramporgel i en virvlande, dansande hyllning till spelmansjälen. Deras första CD från 2007 med samma namn gjorde stor succé och grammisnominerades. 2014 kom uppföljaren “Tyska klockor”, som också den har tagits emot med lysande recensioner i svensk press.

Lördag 18 / 7 19.30
Per Gross, blockflöjter, Benjamin Åberg, cembalo och Pelle Hansen, barockcello
Program : “Prosecco” – sprudlande musikmix med musikaliska tjuvtricks !
Detta är Sveriges mest uppmärksammade unga musiker på sitt instrument, som har samlat förstapriser i musiktävlingar världen över, samt tagit emot solistpriset i Sverige. Han bjuder här på ett hopkok av glänsande fransk och italiensk barockmusik  från 16- och 1700-talet av bl.a Vivaldi, Scarlatti, Blavet och Boismortier, tillsammans  med två av landets skickligaste barockmusiker.

Söndag 19 / 7 15.00
Royal Wind Quintett, Stockholm
Program : Nielsen, Escaich, Lampel, Larsson, Ibert
Klarinettisten Staffan Mårtensson bildade denna ensemble 2000 tillsammans med fyra kollegor, alla bland landets största på sina respektive instrument och verksamma i Kungliga Hovkapellet eller Sveriges Radios Symfoniorkester. Ensemblen har under senare år nått  ett stort internationellt  rykte  och spelat in flera prisbelönade CD-skivor i Sverige och Frankrike. De kommer bl.a  att  framföra David Lampels “Thrènes”.

Söndag 19 / 7 19.30
Luna Fabiola, dansös, Jesus Herrera, dansör, Jesus Flores, sång och Juan Torres, gitarr
Program : Flamenco från Sevilla
Direkt från Sevilla och Cristina Hoyos världsberömda “Museo de Baile Flamenco”  kommer Sveriges största internationella flamencodansös tillsammans med tre spanska artister.
De kommer att ge en bländande demonstration av olika aspekter på dessa medryckande och eldiga  danser. Ett sprakande koreografiskt och musikaliskt fyrverkeri att inte missa avslutar årets festival !

Inga kommentarer: