Sommarpubens toner & Sommarnattens toner

Snart är det dags för våra två stora sommarevenemang,
"Sommarpubens toner" och "Sommarnattens toner".
Låt oss ta dem i ordning:

"Sommarpubens toner" 13-14 juli
Fredagen den 13 juli startar Doug Seegers sin femte sommarturné sedan han slog igenom i Jills veranda. Självklart vill han och vi att denna jubileumsturné ska inledas där allt startade, i Skebopuben. Med sitt band, med nytt låtmaterial blandat med sina hits, står Doug på vår scen kl. 21. Entré enbart till denna spelning kostar 295 kr.

Lördagen den 14 juli återkommer Elliott Murphy tillsammans med sin ständige gitarrist Olivier Durand till Skebopuben. Det är nu flera år sedan de var här senast, men nu får vi åter stifta bekantskap med Bruce Springsteens kompis och spelkamrat. Kl. 21 börjar det. Entré enbart till denna spelning kostar 180 kr.
En kombibiljett till bägge spelningarna kostar endast 400 kr.
Du bokar HÄR.

"Sommarnattens toner" 20-22 juli
Som vanligt är det världsklass på samtliga artister som i år framträder under vår klassiska musikfestival "Sommarnattens toner". Från den fantastiske trombonisten Christian Lindberg till Peter Jablonskis eminenta pianospel, från Lise och Gertruds egensinniga viskonst till en unik konsertversion av Trollflöjten med bl. a världssopranen Elin Rombo, från trumpetaren Romain Leleu tillsammans med pianisten Julien Gernay till en sprakande avslutning med klezmerorkestern Sirba.
Läs om hela programmet och biljettpriser på www.sommarnattenstoner.se. 

Konstutställning i Orangeriet

Varmt välkomna på vernissage!
Kom och se utställningen Paradisen, målningar och skulpturer av årets konstnär Amalia Årfelt samt keramik av Astrid Årfelt.

Djur ligger Amalia Årfelt varmt om hjärtat. Likt den naivistiska konstnären Henri Rousseau skapar hon en egen värd där djuren, inte människan, står i centrum. Ett Årfeltskt Paradisien. Om henne har sagts att hon besjälar djuren i sina skulpturer och i sitt måleri. Ofta arbetar Årfelt med vågade färgkombinationer, i ett lustfullt möte mellan skönhet och humor. Sedan hon tog examen vid Kungliga Konsthögskolan 1995, har hon medverkat i ett stort antal utställningar och fått en rad offentliga uppdrag. Bland annat har hon utformat Gullspiran, barnfilmspriset som delas ut varje år på Guldbaggegalan.

Astrid Årfelt är keramiker, utbildad vid Konstfack, med en osviklig känsla för form och material. Sedan många år tillbaka tillverkar hon bruksföremål i lera och stengods i sin verkstad på Gotland. Hennes verk utmärks av intagande utformning i vackra färger som inte står i motsats till föremålens funktionalitet. I Orangeriet finns skålar, kannor, vaser mm. att köpa till förmånliga priser.

Vernissage 13 juli kl.14.00-17.00
Öppet 14, 15 juli kl. 14.00-17.00 samt vid konserter och föreställningar t.o.m. september.

Inga kommentarer: