NYHET! Följ oss via vårat "NYHETSBREV" Anmäl din e-post här!

Sommarnattens toner och lite annat.


Sommarens stora satsning, musikfestivalen Sommarnattens toner, går av stapeln i Orangeriet i Skebobruk under helgen 19-21 juli. Det är Skebobruks kulturförening som står som arrangör. Då är "hela" Skebo i aktivitetsläge för att göra festivalen till en succé igen. Och vilket program sen!

Fredag 19 juli kl. 15.00 inleds festivalen med ett Bellmanprogram med Romeo och Juliakören. 
På kvällen kl. 19.30 kan vi sen njuta av skön kammarmusik med den franska stråkkvartetten Manfred och pianisten Florent Boffard.

Lördagen den 20 juli kl. 15.00 framträder den hyllade vokaltrion Solala från Göteborg. De har miljontals visningar på Youtube, där de i köksmiljö framför hits tillsammans med kända artister. Kvällskonserten kl. 19.30 bjuder på pianomusik med fransmannen Eric Vidonne. Liksom Manfredkvartetten kommer Vidonne bland annat att bjuda på musik av festivalens konstnärlige ledare David Lampel.

Söndag 21 juli kl. 15.00 blir det svenskt igen, då Christian Svarfvar, violin, och Jacob Kellerman, gitarr, framför ett blandat program. Dessa båda solister har skördat stora internationella framgångar. Festivalen avslutas så på kvällen kl. 19.30, då vi bjuds på en färgsprakande och medryckande tangoföreställning. Det är ensemblen Contraste, Frankrikes främsta tangoorkester som står på Orangeriets scen.
Plats: Orangeriet, Skebobruk

Pris: 250 kr (Heldagsbiljett 400 kr) plus eventuell serviceavgift.
Biljetter kan köpas via www.sommarnattenstoner.se eller www.roslagen.se. Eventuellt överblivna biljetter säljs i entrén.
Under festivalen serveras mat, fika, öl och vin i Smedjan och i samband med konserterna i Orangeriet.
Dessutom visas konst på flera ställen. Monika Marklingers målningar kan beskådas i Orangeriet. I Smedjan ställer Agneta Flock ut. Och i sitt hem på Bruksgatan 10 visar Göran Wiik sina spännande verk.
Hjärtligt välkommen till en fantastisk festival!

Skebobruks traditionella utklädningsfest
Lördagen den 20 juli är det åter dags för den årliga utklädningsfesten i Skebo. Med anor från vallonbrukets tid samlas vi kl. 20.00 vid Skebo Allévägs grindstolpar. Till musik vandrar vi sedan längs den delvis nyplanterade allén, genom Bruksgatan bort till Skebopuben. Vid jämna och ojämna tillfällen blir det stopp för en och annan dans. Glöm inte att ta på något i utklädningsväg!

Inga kommentarer: